Er du leverandør

Markedsplassen for skytjenester skal være nettstedet hvor oppdragsgivere og tilbydere av skytjenester møtes når norsk offentlig sektor skal anskaffe skybaserte tjenester. Formålet med Markedsplassen er å gi offentlige oppdragsgivere bedre oversikt over markedet for skytjenester.

På Markedsplassen vil du som tilbyder få muligheten til å presentere dine tjenester. Partnere/forhandlere/meglere kan også registrere seg på Markedsplassen, og knytte seg til de skytjenestene som andre skytjenesteleverandører har registrert på Markedsplassen for videresalg.

Les mer om bakgrunn for markedsplassen for skytjenester.

Når kan jeg som leverandør registrere skytjenester på markedsplassen

Markedsplassen åpnet nå for registrering av leverandører av skytjenester. Det vil bli åpnet for registrering av tjenestene i 2022.

Registreringsprosessen:

  • Representant for virksomheten oppretter brukerkonto gjennom å bekrefte identitet ved bruk av ID-porten
  • Bruker oppgir virksomhetens organisasjonsnummer
  • DFØ godkjenner brukerkontoen

Les brukervilkårene for markedsplassen her. (Må aksepteres ved leverandørregistrering)

Registrering av tjenester

Når det åpnes for registrering av tjenester i 2022 må du som tilbyder svare på standardiserte krav, blant annet knyttet til sikkerhet og personvern, slik at offentlige oppdragsgivere kan skaffe seg oversikt over markedet. Registeret er tilrettelagt for både de tilbyderne som selger egenproduserte tjenester og tilbydere som selger tjenester produsert av andre.

Hvorfor skal du registrere deg og dine tjenester på markedsplassen

Målsetningen er at offentlige virksomheter skal bruke Markedsplassen som et oppslagsverk for å finne frem til skytjenesteleverandører som kan dekke virksomhetens behov for skytjenester. Å registrere seg på Markedsplassen kan gjøre dine tjenester mer tilgjengelige for norsk offentlig sektor.

Markedsplassen skal bidra til å skape trygghet, tillit og en raskere og mer effektiv anskaffelsesprosess for alle parter.

Hvem kan registrere seg på markedsplassen

Alle som leverer og eller selger skytjenester kan registrere seg på Markedsplassen. Leverandørene av tjenestene vil eie tjenestene og partnere, forhandlere, meglere vil kunne registrere seg som selgere av skytjenesten til en leverandør. Leverandørene beskriver nærmere fordelene ved å velge dem som avtalepartner for tjenestene.​

Må man han en kontrakt med DFØ for å registrere seg på Markedsplassen

Du må ikke ha en kontrakt med DFØ for å registrere deg og dine tjenester på Markedsplassen, men du må akseptere bruksvilkårene for Markedsplassen for å fullføre registreringen. Markedsplassen vil gi en oversikt over tjenester både med og uten kontrakt med Statens Innkjøpssenter.​

Hva skal registreres på Markedsplassen

  • Virksomheten
  • Organisasjonsnummer og kontaktdetaljer

Dine skytjenester 

Dine skytjenester og skyrelaterte tjenester slik som driftstjenester, modenhetsanalyser, migreringstjenester og konsulenttjenester som er naturlig å koble sammen med skytjenester.​ I den første betaversjonen kan kun programvare i skyen (SaaS-tjenester) registreres. Infrastruktur og plattformtjenester (IaaS og Paas-tjenester) og konsulenttjenester vil bli mulig å registrere når Markedsplassen åpner for dette tidlig i 2022. 

Om dine skytjenester 

Generelt om dine skytjenester, hvilke behov de dekker for kunden og fordelene med dine tjenester.​ 

Sikkerhet og brukervilkår 

Svare ut generelle sikkerhetsspørsmål om dine tjenester samt spørsmål om brukervilkår.​ 

Priser 

Noen leverandører ønsker å publisere sine priser, mens andre ikke ønsker det. Her vil det være flere alternativer for deg. 

Oppdatert: 15. desember 2023

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Markedsplassen er under utvikling. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.