Gjennomført informasjonsmøte for Markedsplassen for skytjenester

Den 14. desember 2023 holdt DFØ ved Markedsplassen for skytjenester (MPS) digitalt informasjonsmøte.

Programleder Sverre Stoltz var første talsperson og presenterte bredden i MPS med fokus på å tilrettelegge for grønne, sikre og effektive skytjenester til offentlig sektor.

Juridisk ansvarlig ved MPS, Gisle, orienterte om noen av de regulatoriske forholdene som kommer til anvendelse ved kjøp av skytjenester, samt noen konkrete utfordringer tilknyttet dette.

I midten av møtet fikk vi besøk av Marit Larsen Haarr, personvernombud i fra Norsk Helsenett. Hun holdt en interessant presentasjon om Norsk Helsenett og deres utfordringer og arbeid med sikkerhetsløsning i egne skytjenester.

Etter pausen startet David opp med MPS sitt arbeid med FinOps. Prosjektet har mål om å tilgjengeliggjøre relevant veiledning og verktøy for offentlige virksomheter for å gi dem en bedre forståelse av sine skytjenester, med hensyn til kostnad, bruk og miljøpåvirkning. Prosjektet har nylig publisert en markedsanalyse på Doffin og TED og kommer i løpet av medio januar til å sende ut en behovsanalyse til de offentlige virksomhetene.

Per ga oss en oversikt over porteføljen for verktøy og tjenester som er et utgangspunkt for mulige skykontrakter innen cybersikkerhet. Porteføljens del 1 omfatter verktøy og tjenester innen Privacy Management, Cyber Risk Score, Threat intelligence og Training  and Awareness som MPS har jobbet med gjennom 2022 og 2023. Det ble også presentert hvordan utprøving har vært benyttet som metode for å gi offentlige virksomheter mulighet til å prøve ut produkter og tjenester med formål å gi MPS tilbakemeldinger om nytteverdi – strategisk og operasjonelt - etter endt utprøvingsperiode. Neste utprøving som MPS iverksetter vil være Awareness and Training som det vil komme nærmere informasjon om på markedsplassen sine nettsider. Offentlige virksomheter vil da kunne melde interesse for deltakelse i utprøvingen.

Prosjektleder Ingrid Sørensen ga en kort status om den pågående anskaffelsen av skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester (CIPS). Videre fortalte hun om planene om å lande strategi for porteføljen og innholdet de neste årene.

Neste informasjonsmøte vil finne sted på Økern Portal den 27. februar 2024 kl. 13:00. Dette møte holdes hybrid med mulighet for både stedlig og digital deltakelse.

Informasjonsmøte er tilgjengelig her: Informasjonsmøte #mps - 14.12.23

Presentasjon er tilgjengelig her: 231214 Informasjonsmøte mps

Publisert: 15. desember 2023

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Markedsplassen er under utvikling. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.